Regiotrainer.nl

Beginnen met trainen

Spiergroei

Wil je beginnen met trainen? Misschien heb weinig tot bijna nooit gesport in je leven laat staan enige ervaring  of affiniteit te hebben met fitness. Of wellicht ben je herstellend van een blessure. Het zijn allemaal goede redenen om onder een scherp ook van begeleiding te gaan sporten.  Zodat je op die manier veilig en met een uitgewerkt plan op maat aan de slag gaat met je personal regiotrainer.

Houding en stabiliteit

We kijken in het begin extra goed naar je houding en stabiliteit en we coachen je op de uitvoering van bepaalde bewegingen. Dit is zeer belangrijk om veilig te sporten. We bewegen allemaal de zelfde kant op maar elk lichaam is uniek.  Naast houding en krachttraining is lenigheid/mobiliteit erg belangrijk om aandacht te geven. We hebben binnen ons bewegingsapparaat te maken met strakke en zwakkere spieren. Dit betekent dat soms een spier eerst moeten verlengt worden om vervolgens in de training de volledige spierlengte te kunnen behalen. En dus een beweging veilig en correct te kunnen uitvoeren. Dit zal naar mate van tijd resulteren in postuurverbetering. En vaak ook veel klachten in veel voorkomende gebieden zoals de lage rug of schouders en heupen kun je verlichten of volledig kwijt raken door herhalend te mobiliseren.

Compound oefeningen

In de sportschool krijg je vaak een standaard schema van wat kracht en cardio toestellen. Dit rondje herhaal je dan tot in den treure. Dit is niet alleen ontzettend saai maar al snel niet meer effectief genoeg voor het lichaam om progressie te boeken. Wij bij regiotrainer focussen op oefeningen waarbij je meerdere spiergroepen gebruikt ook wel (compound training ) genoemd.

Compound oefeningen zijn namelijk altijd de basis van een goede training. Of je nu traint om de spierkracht te vergoten of voor meer spiermassa wilt. Uithoudingsvermogen of je coördinatie wilt verbeteren het kan allemaal. Uiteraard worden de traningsvariabelen altijd weer gebaseerd op de belastbaarheid van de client. Het zijn vaak leuke en uitdagende trainingen met genoeg diversiteit en snel merkbaar resultaat!

This will close in 0 seconds