Regiotrainer.nl

Krachttraining

Spiergroei

Krachttraining is de weg naar spiergroei. Is dit je doel? Dan kunnen onze personal krachttrainers bij regiotrainer jou goed helpen. Bij krachttraining is het namelijk essentieel dat je goed materiaal gebruikt onze krachttrainers beschikken hier over. Denk bijvoorbeeld aan professionele dumbells een fitness bank en halterstangen. Waarom is dit nodig bij krachttraining? Het lichaam past zich namelijk snel aan op de huidige weerstand zoals je (lichaamsgewicht). Dat betekent niet dat je niet zonder materiaal sterk kan worden maar wel snel in een onderhoudsfase terecht komt.

Activatie drempel

Is je wens spiergroei en maximale kracht te vergroten dan moet je dus simpelweg meer gewicht verplaatsen wat je lichaam niet gewent is dat creëert een schik reactie in de spieren. Wij noemen dit de bekende ‘’activatie drempel’’ Er zullen hierdoor meerdere spiervezels (type 2) activeren. Deze type 2 spiervezels zijn het belangrijkst om te bereiken in de training zodat je lichaam in zijn herstel spiergroei kan realiseren. Je las het al (voeding) is belangrijker dan ooit binnen dit doel. De echte resultaten ontstaan namelijk in je rust dan krijgen de spieren de kans om weer te herstellen en verder op te bouwen! Hierbij is het eten van genoeg eiwitten erg belangrijk die worden namelijk ook wel de bouwstenen voor je spieren genoemd. Maar ook heb je genoeg energie nodig om je spieren effectief te trainen en dan zij koolhydraten en vetten ook een belangrijk onderdeel. Kortom een gevarieerd voedingspatroon met het accent op genoeg eiwitten.

Natuurlijk als je beginnend sporter bent en toch al graag de wens heb om je spiervolume op te vergroten dan bouwen we dat samen met jou in een uitgewerkt kracht programma op. Onze personaltrainers begeleiden je elke training met precies de juiste aanwijzingen om de spieren zo effectief en veilig mogelijk te trainen en een positieve overload te bereiken

This will close in 0 seconds